Voriorsi pokušali da dovedu Lebrona 2014. godine?

Lebron Džejms bi navodno prešao u Golden Stejt Voriorse ukoliko je aktuelni NBA šampion u stanju da mu obezbedi maksimalan ugovor, ali priča iz 2014. godine ima potpuno drugačiji ton.

Foto: Flickr

Izgleda kao da Voriorsi imaju savršenu priliku za „osvetu“.

Kanter: Tražio bih trejd da moram sa Lebronom na Ol-star

„The Athletic“ piše da je Golden Stejt na leto 2014. godine pokušao da preseli Džejmsa u Kaliforniju i učini ga svojim igračem nakon što je prvi pik iz 2003. izašao iz poslednje godine u ugovoru sa Majami Hitom i postao neograničeni slobodni agent.

Međutim, organizacija iz „Orakl“ arene navodno nije uspela da organizuje sastanak sa njegovim agentom Ričom Polom, iako ostaje nejasno zašto dve strane nisu razgovarale povodom potencijalne saradnje.

Autor teksta Markus Tompson primećuje da Voriorsi tada nisu važili za košarkašku dinastiju. Stef Kari je tek debitovao na Ol-staru, penzionisani Dejvid Li je bio drugi glavnokomandujući u startnoj postavi, dok je Stiv Ker tek zamenio Marka Džeksona na mestu glavnog trenera pošto je tim izbačen u prvoj rundi plej-ofa od Los Anđeles Klipersa.

Džejms je nedugo zatim objavio da će se vratiti u svoj rodni grad Klivlend i ponovo obući dres Kavsa, nakon čega su se dva tima sastajala u naredna tri NBA finala.

Četiri godine kasnije – Voriorsi imaju novu šansu?

Golden Stejt Voriorsi

Foto: Flickr

Spekulacija da su Voriorsi 2014. godine bili neuspešni u pokušaju da dovedu Lebron Džejmsa pojavila se u medijima samo nekoliko sati nakon što je ESPN preneo kako je „čekić iz Akrona“ navodno voljan da „sasluša“ aktuelnog NBA šampiona ukoliko mu Golden Stejt obezbedi maksimalan ugovor.

Naravno, „čišćenje“ prostora na platnom spisku bio bi prilično težak zadatak za Voriorse. Samo za sledeću sezonu, kalifornijska franšiza morala bi da izdvoji 130 miliona dolara za plate svojih igrača.

Kevin Pelton, takođe sa ESPN-a, navodi da bi Voriorsi imali priliku da angažuju Lebrona putem „sign-and-trade“ opcije u kojoj bi Klej Tompson i Andre Igudala prešli u Klivlend, ali bi u tom slučaju i Kevin Durent imao niža primanja u sledećoj sezoni.

Nadrealni trejd koji bi dodatno narušio ugled NBA košarke samo bi potvrdio da je najjača liga na svetu pre svega fokusirana na biznis.

S druge strane, uzimajući u obzir da su sve navedene glasine istinite, „koren“ moguće realizacije potencijalnog trejda, nepoželjnog u mnogim navijačkim krugovima, leži u Lebronovoj saglasnosti da se sastane sa čelnicima Golden Stejta.

Klipersi „veruju“ u NBA tron, ciljaju Lebrona Džejmsa?

U tom slučaju, Voriorsi će imati priliku da se prisete 2014. godine i tako plasiraju savršenu „osvetu“. Međutim, to svakako ne bi trebalo da bude jedan od razloga, ili bar onaj najvažniji, zašto ovaj trejd ne sme da se desi.

Skinite "BallRox" aplikaciju sa Google Play i App Store marketa.

A post shared by BallRox (@ball_rox) on