„Ne želim da gledam Ajzeu na džambotronu kada Seltiksi budu povlačili moj dres“

NBA šampion i MVP velikog finala iz 2008. godine, Pol Pirs, ne želi da se video u znak poštovanja za Ajzeu Tomasa prikazuje tokom noći kada Boston Seltiksi budu povlačili njegov dres sa brojem 34 iz upotrebe.

Foto: Wikipedia

Franšiza iz Masačusetsa, državi u kojoj su postavljeni prvi temelji košarke, uoči meča protiv Klivlend Kavalirsa 11. februara trebalo bi da održi ceremoniju povlačenja njegovog dresa iz upotrebe.

Ol-Star glasanje, prvi presek: Gde su Srbi?

Međutim, problem za Pirsa očigledno predstavlja to što je iste noći u TD Gardenu zakazano i prikazivanje snimka kojim se odaje priznanje doskorašnjem plejmejkeru Bostona i košarkašu Klivlenda, Ajzei Tomasu, za sve što je postigao u zelenom dresu.

„Ne kažem da Ajzea ne bi trebalo da dobije video u znak poštovanja. Ali, 11. februara, kada se moj dres povlači iz upotrebe, nisam siguran da li želim da pogledam na džambotron i vidim Ajzeine najbolje poteze“, izjavio je Pirs u emisiji „The Jump“ na ESPN-u.

Desetostruki Ol-star košarkaš dodaje da je prisustvovao ceremoniji povlačenja dresova Kobija Brajanta prošlog meseca i da je oduševljen načinom na koji su Los Anđeles Lejkersi odali poštovanje „Crnoj Mambi“ nekoliko puta tokom utakmice.

„Uživao sam posmatrajući to tokom meča. Nadam se da će Boston Seltiksi uraditi to i za mene“, objašnjava Pirs.

Tomas je prethodno izjavio da svojim zahtevom nije želeo da iskaže nepoštovanje, kao i da nema nameru da pokvari veliku noć za 40-godišnjeg Pirsa.

Foto: Wikipedia

„To je njegovo veče, ali snimak u znak poštovanje se ne prikazuje celo veče. Samo sam želeo da moja porodica bude ovde i vidi to. O tome se radi. Želeo sam da igram i želim da moja porodica oseti ljubav i zahvalnost koje će mi ovaj grad i ova organizacija podariti te noći. Kada su moji predstavnici kontaktirali ove momke, oni su apsolutno bili za to i složili su se“, objasnio je Tomas, a zatim se zapitao:

„Ne razumem zašto su toliko ljuti zbog toga. Ne uzimam ništa od Pola Pirsa. On je ovde proveo 15 godina, tako da ne postoji ništa što bih mogao da uzmem od njega. Ali, ako to izaberu da urade te noći, to bi bilo sjajno, bio bih počastvovan, a moja porodica i prijatelji mogli bi da vide koliko su me cenili ovde“.

Tomas je odigrao 179 utakmica za Seltikse za nešto više od dve sezone, a posebno dominantan bio je u prethodnoj kada je prosečno beležio 28.9 poena i 5.9 asistencija, pre nego što je trejdovan u Kavse u zamenu za Kajrija Irvinga.

Vestbruk prejak za Kliperse, Teo obnovio povredu

S druge strane, Pirs je u proseku imao 21.8 poena, 6 skokova i 3.9 asistencija tokom ukupno 15 sezona sa Bostonom, a nalazi se i na drugom mestu večne liste strelaca, odmah iza Džona Havličeka.

Skinite "BallRox" aplikaciju sa Google Play i App Store marketa.

A post shared by BallRox (@ball_rox) on