Mirotić „odlučan u nameri“ da napusti Bulse

Uprkos neverovatnim partijama nakon oporavka od povrede vilice koju mu je naneo saigrač Bobi Portis, Nikola Mirotić "čvrsto stoji" iza odluke da napusti redove Čikago Bulsa, prenosi "Chicago Sun-Times".

Foto: Wikipedia

Kako prenosi novinar Džo Kauli, Mirotić je spreman da se odrekne klauzule u ugovoru i tako odlazak iz „Vetrovitog grada“ učini mogućim.

Mirotić „kuvar“: Sendvič sa džemom i majonezom, Oreo i sok od pomorandže

Španski reprezentativac mogao bi da napusti tim već sredinom januara, odnosno u trenutku kada bi u ekipi Freda Hojberga trebalo da se vrati 22-godišnji Zek Lavin.

Nekoliko timova koji ciljaju plej-of poziciju na kraju regularne sezone moglo bi da iskoristi Mirotićeve kvalitete, uključujući Reptorse, Sikserse, Nikse i Bakse.

Ovaj 26-godišnji košarkaš rodom iz Podgorice igra na potpuno drugom nivou otkako se vratio na teren posle mukotrpnog oporavka. Prosečno beleži 18.2 poena, 6.2 skokova i 2.8 asistencija, a s njim u rotaciji Bulsi imaju skor 10-5.

Mirotić pogađa 6.3 trojki po utakmici, odnosno 46 odsto, po čemu se najviše ističe u ekipi.

Ol-Star glasanje, prvi presek: Gde su Srbi?

Iako bi odlazak Mirotića bio novi udarac za pobedničke dane Čikaga, jednako dobro bi odgovarao željama uprave. U kancelarijama Bulsa ove sezone najviše razmišljaju o razvoju mladih igrača i pobedi franšize na predstojećoj draft lutriji.

Skinite "BallRox" aplikaciju sa Google Play i App Store marketa.

A post shared by BallRox (@ball_rox) on