Klipersi „veruju“ u NBA tron, ciljaju Lebrona Džejmsa?

Los Anđeles Klipersi navodno smatraju kako imaju velike šanse da angažuju Lebrona Džejmsa koji će na leto postati slobodan agent.

Foto: Printscreen

Klipersi su iznenada postali glavna tema na NBA tržištu.

Marjanović kod Teodosića, Grifin u Pistonsima!

Najpre su odlučili da trejduju najveću zvezdu tima Blejka Grifina u Detroit Pistonse, da bi samo dan nakon toga stigla informacija kako planiraju da se domognu najboljeg košarkaša današnjice, Lebrona Džejmsa.

Novinar „Njujork Tajmsa“ Mark Stajn prenosi da bi Klipersi posle Grifina mogli da se odreknu Deandrea Džordana i Lua Vilijamsa, ukoliko bi im to pomoglo u nameri da se domognu trostrukog NBA šampiona.

„Blejk Grifin je imao ogroman uticaj na našu organizaciju i njegovo nasleđe unutar zajednice Los Anđelesa ostaje zauvek“, rekao je vlasnik franšize Stiv Balmer.

Klipersi

Foto: Wikimedia Commons

Klipersi na „srpski pogon“

Srpski centar Boban Marjanović postao je novi član „Lob sitija“ zajedno sa Tobajasom Herisom i Ejverijem Bredlijem, dok su Klipersi u zamenu za Grifina dobili i po jednog pika iz prve i druge runde na draftu. Takođe, u Pistonse odlaze Brajs Džonson i Vili Rid.

Marjanović bi trebalo da dobije više prostora kod Doka Riversa nego što je to bio slučaj u Pistonsima gde je ove sezone upisao 19 mečeva uz veoma malu minutažu.

„Bilo je zadovoljstvo poznavati i navijati za Blejka. Želim njemu, kao i Brajsu i Viliju, svu sreću. Promena jeste teška, ali moja vera u ovu upravu, na čelu sa Lorensom Frenkom i Majklom Vingerom uz savete mudrog Džerija Vesta, nikada nije bila veća“, naveo je Balmer u saopštenju, a zatim napisao:

„Danas više nego ikad verujem u naš krajnji cilj, osvajanje NBA šampionata“.

Deandre Džordan se nekoliko puta sastajao sa Balmerom, ali „Los Angeles Times“ piše da „nije ni blizu“ dogovora o nastavku saradnje sa ekipom Doka Riversa. Džordan ima igračku opciju za sledeću sezonu u kojoj bi mogao da uzme 24.100.000 dolara.

S druge strane, uprkos tome što ima 33 godine, Lebron Džejms će biti najzanimljiviji slobodan agent predstojećeg leta, pod uslovom da odluči da izađe iz poslednje godine ugovora sa Klivlendom u kojoj bi zaradio 35.6 miliona dolara.

Džordan nije „ni blizu“ dogovora sa Klipersima

Odlaskom Blejka Grifina i Krisa Pola prošlog leta okončana je najuspešnija era u istoriji Klipersa. Međutim, uprava očigledno želi da započne novu, mnogo uspešniju, a predvodnik ambiciozne misije mogao bi da bude upravo Lebron Džejms.

Skinite "BallRox" aplikaciju sa Google Play i App Store marketa.

A post shared by BallRox (@ball_rox) on