Juta želi Mirotića, šalje Fejvorsa u Bulse?

Uprava Jute Džez navodno po svaku cenu želi da se domogne španskog reprezentativca Nikole Mirotića i za to su pripremili trejd paket u koji je uključen dugogodišnji centar Džezera, Derik Fejvors.

Foto: Wikipedia

S obzirom da je prethodnog leta potpisao ugovor sa Bulsima kao ograničeni slobodni agent, Mirotić ne može biti trejdovan pre 15. januara.

Lejkersi „pripremaju teren“ za dolazak Lebrona i Džordža

Takođe, 23. pik Hjuston Roketsa iz 2011. godine poseduje klauzulu u trejdu po kojoj klub ne može da ga se odrekne sve dok to igrač ne poželi.

Međutim, već nekoliko nedelja američki mediji spekulišu da je Mirotić praktično na izlaznim vratima franšize iz „Vetrovitog grada“, dok novinar „Solt Lejk Tribjuna“ Toni Džouns sada dodaje da pregovori između Jute i 26-godišnjeg košarkaša „postaju ozbiljni“.

Direktna razmena Fejvors – Mirotić ima smisla s finansijske tačke gledišta. Fejvorsu je ovo poslednja sezona u ugovoru sa Jutom po kojem će u ovoj takmičarskoj godini zaraditi 12 miliona dolara. S druge strane, Mirotić zarađuje pola miliona više.

Fejvors je u tim iz Solt Lejk Sitija stigao 2011. godine nakon što je u franšizu došao kao deo paketa iz Nju Džerzi/Bruklin Netsa u zamenu beka Derona Vilijamsa.

Odigrao je 38 od mogućih 40 utakmica tokom prethodne dve sezone nakon što je 52 meča propustio zbog povrede, a trenutno prosečno beleži 12.5 poena i 6.8 skokova uz šut iz igre 55.1 odsto.

Mirotić je tokom predsezone imao fizički sukob sa saigračem Bobijem Portisom zbog čega je morao da pauzira sve do 8. decembra. Bilo je veliko pitanje kako će se bivši član Real Madrida snaći posle teškog incidenta, ali Mirotić je oduševio svojim nastupima.

Čikago je „procvetao“ nakon njegovog povratka pošto su zabeležili sedam uzastopnih povreda, ali u 2018. godini ostvarili su tek jedan trijumf.

Rođeni Podgoričanin u novoj sezoni prosečno beleži 17.4 poena i sedam skokova. Takvim nastupima očigledno je povećao svoju cenu na tržištu najjače košarkaške lige na svetu, pa i ne čudi veliko interesovanje ostalih ekipa.

Džordž „spušta loptu“: To što volim Kaliforniju neće uticati na moju odluku

Mirotić je navodno „odlučan u nameri“ da napusti sastav Freda Hojberga, a po svemu sudeći, njegov novi klub mogao bi da bude ozvaničen već tokom sledeće nedelje.

Skinite "BallRox" aplikaciju sa Google Play i App Store marketa.

A post shared by BallRox (@ball_rox) on