Jokić: Više se neću obraćati sudijama

Centar Denver Nagetsa Nikola Jokić rekao je da se više neće obraćati sudijama u toku mečeva kako bi promenio njihove odluke.

Foto: Printscreen

Jokić je ove sezone već zaradio četiri tehničke greške i dva isključenja, što je očigledno uticalo na to da bivši košarkaš Mega Leksa (Bemax) prekine komunikaciju sa sudijama kako bi izbegao dodatne probleme.

Bogdanović o „davljenju“: Tipičan odnos oca i sina u Srbiji

„Odlučio sam da više ne razgovaram sa sudijama i ne iskazujem svoje emocije. Samo ne njima. Mogu da vrištim, kako god, ali ne ka njima jer to izgleda loše“, izjavio je Jokić, prenosi Kris Dempsi.

Igrači eksperimentišu sa različitim metodama u razgovoru sa sudijama kako bi im dokazali da su doneli pogrešnu odluku, ali Jokić smatra da to samo može da odmogne njegovom timu i navodi da će ubuduće pokušati da se kontroliše.

„Sudije neće promeniti svoju odluku, to samo čini da moj tim i ja izgledamo loše, tako da to više neću raditi. Mislim, naravno, možda će se nekada desiti, ali toga će biti sve manje i manje“, istakao je 22-godišnji Somborac.

Sve učestalije rasprave i tenzije na relaciji između sudija i igrača u NBA šampionatu uticalo je na to da liga pokrene novu inicijativu usmerenu na popravljanje odnosa dve strane.

Mišel Džonson i Monti Mekačen, osobe koje stoje iza inicijative, organizovaće sastanke sa svih 30 franšiza uoči Ol-star pauze kako bi razgovarali o pravilima, ponašanju na terenu i o tome šta se od sudija očekuje.

Takođe, biće sprovedena poboljšana obuka za sudije, dok će Džonson i Mekačen detaljnije analizirati interakcije na terenu kako bi se uverili da sudije postupaju u skladu sa standardima lige.

Na ukupno 46 utakmica ove sezone, Nikola Jokić prosečno beleži dabl-dabl učinak sa 16.5 poena i 10.4 skokova, uz 5.5 asistencija i 1.2 ukradenu loptu, dok iz igre šutira 47.4 odsto, a 34.1% van linije za tri poena.

Jokić je u poslednjem susretu sa Šarlot Hornetsima, koji je pripao ekipi Majka Meloun rezultatom 121:104, zabeležio 15 poena, 16 skokova,  sedam asistencija i dve ukradene lopte.

Kako je Donovan Mičel počeo da veruje u sebe?

Skinite "BallRox" aplikaciju sa Google Play i App Store marketa.

A post shared by BallRox (@ball_rox) on