Bogdanović o „davljenju“: Tipičan odnos oca i sina u Srbiji

Trenutak kada ga je Duško Vujošević pre tri i po godine uhvatio za vrat na utakmici Partizana i FMP-a, Bogdan Bogdanović američkim novinarima opisao je kao "tipičan odnos oca i sina u Srbiji".

Foto: Printscreen

Bogdanović dobija sve više pažnje američkih medija zbog odličnih partija u dresu Sakramento Kingsa, uključujući i sinoćnu kada je u pobedi svog tima nad Čikago Bulsima (104:98) postigao odlučujuću trojku u poslednjem minutu.

Mirotić: Bilo mi je veoma teško posle sukoba sa Portisom

Tamošnje novinare zanimalo je šta Bogdan misli o sukobima igrača na parketu, kao i o isključivanju sa meča od strane sudija, ali bivši košarkaš Partizana kaže da mu se to nikada nije desilo u karijeri.

„Lično nikad nisam bio isključen od strane sudija, osim kada je došlo do tuče dva tima na terenu, ali jednom me je trener izbacio. Ukucajte ‘Trener davi Bogdanovića’, to vam je tipičan odnos oca i sina u Srbiji. Vujošević je tada bio trener u Partizanu“, izjavio je Bogdanović.

Srpski reprezentativac pogodio je ključni šut preko dvojice čuvara za 99:96, a susret je završio sa 15 poena (3/9 iz igre), po četiri skoka i asistencija, kao i dve ukradene lopte.

„Ne mogu reći da sam radio na tom šutu, ali volim da svaki trening završim sa nekim ‘ludim’ šutem, možda je došlo iz toga. Video sam da je bilo dve, tri sekunde pre kraja. Ti šutevi su najlakši jer ne možeš da uradiš ništa drugo osim šuta. Sve je u tome kako ćeš to da izvedeš“, dodao je Bogdanović.

Bogdanović: U mojoj zemlji bi vikali na njih

Nije sve izgledalo tako sjajno za Kingse u prvoj četvrtini koju su izgubili sa 28:9, ali Bogdanovića je posebno iznenadila reakcija domaće publike koja se u pojedinim trenucima oduševljavala protivničkim potezima i koševima.

„Iznenadio sam se kad su počeli da se oduševljavaju. U mojoj zemlji bi vikali na njih, ne bi se osećali baš najbolje posle toga. Moramo ih naučiti kako bolje da nas bodre. Ali znam da je ovde sve šou, da je cilj da sve izgleda dobro. Mnogo je novih stvari koje ću videti“, zaključio je 25-godišnji košarkaš.

Bogdan Bogdanović u dosadašnjem toku svoje prve sezone u NBA šampionatu prosečno beleži 11.2 poena, 3.1 asistencije i 2.7 skoka. Sastav Dejva Jergera sledeći meč takođe igra u „Golden 1“ centru, ovoga puta protiv Portland Trejlblejzersa.

Skinite "BallRox" aplikaciju sa Google Play i App Store marketa.

A post shared by BallRox (@ball_rox) on