Adetokumbo: Želim Lebrona u Milvokiju sledeće sezone

Grčki košarkaš Janis Adetokumbo izjavio je u intervjuu za "Eurohoops" kako bi voleo da Lebron Džejms sledeće sezone zaigra u dresu Milvoki Baksa.

Janis Adetokumbo
Foto: Screenshot

Adetokumbo je svestan činjenice da Džejms po završetku tekuće sezone može da postane slobodan agent i očigledno na vreme želi da mu poruči kako bi voleo da zaigra s njim u Milvokiju sledeće takmičarske godine.

Jokićev istorijski „ples“ u Milvokiju i oduševljeni Majk Meloun

Kada ga je novinar Nikos Varlas upitao koga bi draftovao kada bi imao priliku da bira svoj All Star tim, Adetokumbo je odgovorio:

„Izabrao bih Lebrona. Želim da imam dobar odnos s njim pre nego što postane slobodan agent. Razumete? Želim da dođe ovde i sledeće godine zaigra za Bakse“.

Lider Klivlend Kavalirsa na leto može da postane neograničeni slobodan agent, a ukoliko se to desi, nema sumnje da će biti mnogo zainteresovanih franšiza.

Janis Adetokumbo

Foto: Flickr

Adetokumbo veruje da Milvoki može da se umeša u celu priču i objašnjava zašto misli da je trostruki NBA šampion „poseban igrač“.

„Meni je lakše da uđem u igru, upišem 25 poena i 10 skokova i verujem u to da sam obavio posao. Mnogo je teže da pomognem saigračima, celoj ekipi. To je ono što Lebron radi svih ovih godina, a verujem i da je to razlog zašto bi trebalo još više da ga poštuju. On ne dolazi na teren samo da bi postizao poene. Lebron će ubaciti 30, imaće i 15 skokova, a podeliće i 15 asistencija i tako promeniti nivo celog tima“, objašnjava „Greek Freak“.

Adetokumbo bi mogao da bude sankcionisan zbog svojih komentara s obzirom da NBA zabranjuje igračima da „namamljuju“ košarkaše koji su još uvek pod ugovorom kako bi se pridružili njihovom timu.

Liga je nedavno kaznila Los Anđeles Lejkerse sa 50.000 dolara na osnovu komentara predsednika košarkaških operacija Medžika Džonsona upravo o Janisu Adetokumbu.

Zašto Klivlend nije uspeo da angažuje Džordana?

Zanimljivo je da će Džejms i Adetokumbo na predstojećem All Star meču u „Stejpls“ centru predstavljati različite timove. Džejms je izabrao Kevina Durenta kao prvog pika, dok je Adetokumbo bio drugi na listi želja plejmejkera Golden Stejta Stefa Karija. 

Skinite "BallRox" aplikaciju sa Google Play i App Store marketa.

A post shared by BallRox (@ball_rox) on