Pantoš: Prvo što ti kažu kada dođeš u SAD – „Ajmo u teretanu“

Srpski košarkaš Đuro Pantoš otkrio je u intervjuu za BallRox kako izgleda prilagođavanje internacionalaca u Sjedinjenim Američkim Državama.

Pantoš je prošao sve kategorije Partizana osim mlađih pionira, da bi posle srednje škole odlučio da se preseli u SAD i tamo pronađe pravu sredinu za nastavak karijere.

Nakon što je završio juniorski koledž Polk Stejt, 23-godišnji košarkaš preselio se na Univerzitet Maloun u Ohaju gde i danas nastupa, a sledeće godine spreman je da postane lider svoje ekipe.

Bivši pionirski šampion Evrope sa reprezentacijom Srbije objasnio je razliku između košarke preko Atlantika i na Starom kontinentu.

Sama igra se mnogo svodi na fizički kontakt. U Srbiji sam navikao da namamim protivnika na fintu. Ovde je drugačija priča jer moraš da budeš dovoljno snažan, pa možda čak i uz faul da završiš napad. Igra se mnogo brže i dinamičnije“, rekao je Pantoš u razgovoru za naš portal.

On je otkrio i šta je to čime se igrači naviknuti na američki košarkaški program oduševe kada vide internacionalca na delu.

„Njima se prvo svide potezi koje pokažeš, a koje oni nikada možda nisu ni videli. Dok su oni najviše fokusirani na snagu. Prvo što ti kažu kada dođeš da igraš košarku u SAD jeste: ’Ajmo u teretanu’. Posle godinu dana tamo sam se ugojio 10 kilograma, ali pomoćni treneri te mnogo dobro fizički pripreme“, naveo je Pantoš u intervjuu za BallRox koji možete pročitati na sledećem linku: Đuro Pantoš za BallRox: Sa ocem sam odlučio da probamo tu Ameriku.

Foto: BallRox

Skinite "BallRox" aplikaciju sa Google Play i App Store marketa.

A post shared by BallRox (@ball_rox) on