Obamejang ponovo izostavljen zbog discipline!

Borusija Dortmund je ponovo sankcionisala Pjera Emerika Obamejanga, ostavljajući ga van konkurencije za prvi tim u meču protiv Volfsburga.

Foto: Twitter/Printscreen

Pjer Emerik Obamejang izbačen je iz konkurencije za tim u domaćem meču Borusije Dortmund protiv Volfsburga u Bundesligi, a klub kao razlog navode se „disciplinski problemi“.

Odnos Gabonskog napadača sa poslodavcima postaje sve složeniji zbog spekulacija da će uskoro napustiti Signal Iduna Park. Ovog meseca su se pojavile glasine da je dogovoren njegov prelazak u kineski klub Gvangžou Evergrande, ali Obamejang je ipak ostao igrač Dortmunda.

Dortmund je u nedelju potvrdio da je Obamejang van tima i to nije prvi put da je sankcionisan na ovaj način. 28-godišnjak je takođe bio izostavljen sa utakmice protiv Štutgarta u novembru, mada, kao i u ovom slučaju, detaljnije objašnjenje za to nije dato.

Kasano: Porediti Dibalu sa Mesijem je smešno!

Obamejang je bio vrlo efikasan u dresu Dortmunda od potpisivanja za nemački klub u julu 2013. godine, pošto je do danas postigao 98 ligaških golova.

Tim Petra Štegera nastavlja ligašku borbu kao četvrti na tabeli, nakon što je ostao neporažen u poslednje tri utakmice, a Obamejang je postigao gol u meču protiv Hofenhajma.