Keita tek na leto u Liverpulu, Lemar prva opcija?

Nemački Lajpcig izdao je saopštenje povodom spekulacija o januarskom transferu Nabija Keite u Liverpul u kojem stoji da njihov vezista do leta sigurno neće napustiti klub.

Foto: Printscreen

Nakon prošlonedeljnog transfera Filipea Kutinja u Barselonu vrednog 160 miliona evra, „Redsi“ su krenuli u potragu za fudbalerom koji bi predstavljao zamenu za fenomenalnog Brazilca.

Klop: Liverpul nije imao drugih opcija osim da proda Kutinja

Keita bi u junu trebalo da se pridruži klubu sa Enfilda posle ugovorenog transfera za 65 miliona evra. Međutim, Liverpul je stupio u nove pregovore sa Lajpcigom kako bi 22-godišnjeg fudbalera pokušao da dovede već u januaru.

Ipak, zvaničnici nemačkog kluba javnosti su saopštili da Keita ove zime neće napustiti ekipu i da će u Lajpcigu ostati do kraja tekuće sezone.

„Nabi Keita će ostati igrač Lajpciga do 30. juna 2018. godine. Želeli smo da stavimo tačku na spekulacije da će se igrač već u januaru preseliti u Liverpul“, stoji u saopštenju.

Sportski direktor Lajpciga Ralf Rangnik objašnjava da bi prodaja u januaru bila moguća samo uz dodatno obeštećenje, što znači da bi Liverpul sada mogao u potpunosti da se okrene fudbaleru Monaka, Tomasu Lemaru.

Veruje se da je Lemar prva opcija kluba na mestu 25-godišnjeg Kutinja, iako bi potražnja francuskog predstavnika u iznosu od preko 100 miliona evra mogla da predstavlja problem.

Murinjo „ljut“ što je morao da bira između Matića i Perišića

Menadžer Liverpula Jirgen Klop nedavno je izjavio i da će klub ovog meseca platiti samo za „pravog“ igrača i dodao bi potraga za Kutinjovom zamenom mogla da potraje do leta.

Skinite "BallRox" aplikaciju sa Google Play i App Store marketa.

A post shared by BallRox (@ball_rox) on