Kasano: Porediti Dibalu sa Mesijem je smešno!

Antonio Kasano je izjavio da Paula Dibalu ne treba upoređivati sa Leom Mesijem, a bivši italijanski reprezentativac ne ceni previše ni stratega Napolija, Mauricija Sarija.

Foto: Twitter/Printscreen

Antonio Kasano izjavio je da je smešno za upoređivati Paula Dibalu i Lionela Mesija, jer je superstar Barselone „na višem nivou“ od Juventusove zvezde.

Druga sezona Dibale u Torinu pružila nam je priliku da vidimo kako sija u punom sjaju, pošto su „bjankoneri“ osvojili šestu titulu u Seriji A zaredom, a 24-godišnji Argentinac postigao 11 golova u ligi.

Njegovo nisko težište, kreativnost i kvalitet u poslednjoj trećini terena doveli su do glasina kako je upravo on naslednik  Mesijevog prestola u Argentini, a možda čak i u Barsi.

Uprkos rastućim tenzijama u klubu prouzrokovanim zabrinutošću zbog njegovog ponašanja van terena, Dibala je nastavio da impresionira ove sezone sa 14 golova u 19 ligaških utakmica, ali bivši italijanski reprezentativac Antonio Kasano misli da on ipak zaostaje daleko iza Mesija.

„Sjajan je igrač, ali ne i šampion“, rekao je Kasano za „Korijere delo Sport“. „Prošle godine kada je plovio na talasu popularnosti upoređivan je sa Mesijem, a ja sam se tome smejao. Ne možemo čak ni da se šalimo na tu temu. Molim vas, Leo je nivo iznad. Iguain, Pjanić i Bufon su jedina tri prava šampiona u Seriji A.“

Venger: Sančez je jednom nogom van Arsenala!

Kasano je takođe bio strog prema menadžeru Napolija, Mauriciju Sariju, uprkos tome što je 59-godišnjak doveo svoju ekipu na vrh tabele. Napoli ima prednost od jednog boda u odnosu na Juve, ali to nije dovoljno za pozitivan utisak na bivšeg napadača Milana, Rome, Intera i Real Madrida.

„Sari čini da dobra ekipa igra dobro“, dodao je on. „Ali upravljanje šampionima i postizanje rezultata koje su Alegri, Murinjo, Anćeloti, Kapelo i Gvardiola ostvarili je dosta komplikovanije.“

Na pitanje da li želi da sarađuje sa Sarijem, Kasano je kratko odgovorio: „Ne.“