I u Seltiku zadovoljno trljaju ruke nakon Van Dajkovog transfera

Holandski defanzivac je postao najskuplji odbrambeni fudbaler svih vremena, pošto je Liverpul za njegovu slobodu iskeširao 84.400.000 evra.

Foto: Printscreen

Sautempton je ponovo dobro pazario od Liverpula, a velikog razloga za zadovoljstvo nakon transfera Virdžila Van Vajka ima i škotski šampion, Seltik.

Mitrogol poručuje: Napuštam Englesku

Naime, kada su „Kelti“ svojevremeno prodali holandskog defanzivca Sautemptonu za 15.700.000 evra u ugovor su ubacili klauzulu da njima sleduje 10% od narednog transfera, što je u ovom slučaju čitavih 8.440.000 evra, s obzirom da je Van Dajk prodat Liverpulu za svetski rekord kada su u pitanju odbrambeni fudbaleri, 84.400.000 evra.

Ipak, ni pored čistog prihoda od gotovo 20.000.000 evra (kada se odbije obeštećenje plaćeno Groningenu), legendardni napadač Seltika, Kris Saton, nije zadovoljan.

„Ova prodaja je dokaz da Seltik, a ni ostali škotski klubovi ne smeju svoje najbolje fudbalere i buduće zvezde evropskog fudbala prodavati po bagatelnim cenama. Tu prvenstveno mislim na Musu Dembelea“, rekao je Saton.

Najbolji strelac Bešiktaša stiže na Gudison

Podsetimo, Dembeleova cena na tržištu se kreće oko 4.500.000 evra, ali teško da će se Seltik svog najboljeg fudbalera odreći sa manje od 20.000.000 evropskih novčanica.

Skinite "BallRox" aplikaciju sa Google Play i App Store marketa.

A post shared by BallRox (@ball_rox) on